Rumpsteak s medovou krustou
Grilovací sezóna je už v plném proudu a čím jiným uctíte rodinu či hosty více, než pořádným hovězím steakem? Máme pro vás recept na rumpsteak s medovou krustou!??? Pro dvě osoby uvádíme suroviny níže, v případě většího počtu lidí násobte.
500 g rumpsteaku 50 g olivového oleje 100 g lesního medu Medokomerc 3 lžíce mletých ořechů 1 lžička drceného chilli koření šťáva z ½ limetky kůra z 1 limetky 2 lžíce sójové omáčky 1 lžíce nasekané petrželky 1 lžíce koriandru sůl a pepř
POSTUP: Smíchejte směs ze všech potřebných surovin na marinádu. Potom maso potřete připravenou směsí ze všech stran. Ideálně ho nechte dvě až tři hodiny marinovat v lednici. Klidně si nechte maso naložené přes noc, bude mít čas vstřebat a propojit všechny chutě. Maso zprudka opečte na pánvi, z každé strany zhruba minutu a půl. Záleží ale na velikosti steaku, vnitřek by měl zůstat růžový a šťavnatý. Hotový steak můžete podávat například s opečenou zeleninou, bramborami nebo salátkem.