Rumpsteak s medovou krustou
Grilovací sezóna je už v plném proudu a čím jiným uctíte rodinu či hosty více, než pořádným hovězím steakem? Máme pro vás recept na rumpsteak s medovou krustou!??? Pro dvě osoby uvádíme suroviny níže, v případě většího počtu lidí násobte.
Ingredience:
- 500 g rumpsteaku
- 50 g olivového oleje
- 100 g lesního medu Medokomerc
- 3 lžíce mletých ořechů
- 1 lžička drceného chilli koření
- šťáva z ½ limetky
- kůra z 1 limetky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce koriandru
- sůl a pepř
Postup:
Smíchejte směs ze všech potřebných surovin na marinádu. Potom maso potřete připravenou směsí ze všech stran. Ideálně ho nechte dvě až tři hodiny marinovat v lednici. Klidně si nechte maso naložené přes noc, bude mít čas vstřebat a propojit všechny chutě. Maso zprudka opečte na pánvi, z každé strany zhruba minutu a půl. Záleží ale na velikosti steaku, vnitřek by měl zůstat růžový a šťavnatý. Hotový steak můžete podávat například s opečenou zeleninou, bramborami nebo salátkem.