Kachní prsíčka přelitá omáčkou z balzamikového octa a medu
Máte rádi italskou kuchyni, ale už se vám zajídají těstoviny a pizza? Vyzkoušejte tento italský recept, který připravuje nejedna hospodyňka na nedělní oběd. Kachní prsíčka přelitá omáčkou z balzamikového octa a medu potěší nejednoho gurmána!?
Pro 2 osoby budete potřebovat:
- 2ks kachních prsou
- 130g cibule
- 2 stroužky česneku
- 50g balzamikového octa
- 40g lučního medu Medokomerc
- 150 ml vody nebo zeleninového vývaru
- 3 snítky rozmarýnu
- 4 snítky tymiánu
- polníček
Postup:
Z kachních prsou nejprve pinzetou odstraňte zapomenutá pírka, pomocí nože odstraňte přebytečný tuk a našikmo prsa nařízněte. Z obou stran osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev položte prsa z jedné strany a zprudka opečte 3-4 minuty. Poté prsa otočte a opečte i z druhé strany. Jakmile bude maso opečené z obou stran, přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky a neoloupaný česnek. Přidejte rozmarýn a tymián a zalijte balzamikovým octem. Nechte ho z části odpařit a přidejte vodu nebo zeleninový vývar. Nechte prsa vařit asi 10 minut (uvnitř musí být růžová) a pak je vyndejte z nálevu.?
Dobrou chuť.