Nakládáme ořechy do medu
Naložte si na podzim ořechy do medu, ať máte v zimě co mlsat. Je to velmi jednoduché.
Co dělat, když vám zbyde hodně vlašských ořechů?. Jejich specifická chuť se výborně kombinuje se sladkostí medu a proto pro vás máme jednoduchý návod, jak si ořechy do medu naložit.
Potřebovat budete čistou, ideálně vyvařenou sklenici, oloupané vlašské ořechy (jednoduchého oloupání dosáhnete oloupáním po cca 20 minutovém spaření vroucí vodou), nekrystalizovaný tekutý luční med Medokomerc –pokud máte med v lednici nebo jiném chladném místě, předehřejte ho v horké lázni na max. 60 °C.
Postupně střídejte vkládání ořechů a dávek medu, aby bylo rozložení rovnoměrné. Počítejte ale s tím, že těžší ořechy mohou klesat tekutým medem ke dnu, takže na vrch dávejte menší ořechy a sklenici dejte rychle zchladit, aby med zatuhnul. Do medu můžete k ořechům přidat i různé bylinky, např. meduňku nebo levanduli.