Pomalu pečená kachna s medem a sezamem
Recept na pečenou kachnu s medem a sezamem.
Připravte si slavnostní oběd či večeři, na kterou nezapomenou ani největší gurmáni.
Ingredience:
- 1,5 - 2kg kachna
- 2 čajové lžičky hrubé mořské soli
- 2 čajové lžičky sezamu
- 4 lžíce lesního medu Medokomerc
- Čerstvý mletý pepř
Na omáčku:
- 125 ml červeného vína
- 150 ml kuřecího vývaru
- kousek másla
Postup:
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsa několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete. Položte ji na mřížku, dejte do pekáče a pečte hodinu a půl. Potom kachnu dejte stranou a z pekáče slijte vypečený tuk. Vraťte kachnu zpět do pekáče a polijte ji 3 lžícemi lesního medu. Pečte další hodinu. Po 10-15 minutách, co jste vyndali kachnu z trouby, ji polijte poslední lžící lesního medu
Omáčka:
Z pekáče slijte všechen tuk a nechte na něm jen trošku vypečené šťávy s medem. Pekáč postavte na sporák, jakmile začne obsah syčet a karamelizovat, přilijte červené víno a svařte ho na třetinu. Potom dolijte vývar a několik minut vařte, aby omáčka zhoustla. Zjemněte ji máslem, osolte a opepřete.
Dobrou chuť