Medová roláda
Medová pochoutka s jemným a pružným těstem, po které se doma jen zapráší.
Ingredience:
- 5 vajec
- 200g lučního medu Medokomerc
- 1 sáček vanilkového cukru
- 150g polohrubé mouky
- půl čajové lžičky sody bicarbonate
Postup:
Bílky se špetkou soli a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh.
Následně vyšleháme žloutky a postupně k nim přidáváme luční med.
K žloutkovému těstu přidáváme střídavě vyšlehaný sníh a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Celou směs zlehka promícháme.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 25 minut při teplotě 180 stupňů.
Po upečení natřeme korpus oblíbeným džemem nebo vyšleháme mascarpone s pár lžícemi kondenzovaného mléka. Pomocí pečícího papíru natřený korpus srolujeme a necháme vychladnout.
Na závěr roládu posypeme práškovým cukrem.