Medová roláda
Medová pochoutka s jemným a pružným těstem, po které se doma jen zapráší.
Ingredience:
- 5 vajec
- 200g <a href="https://www.medokomerc.cz/nase-produkty/med-kvetovy-lucni"target="_blank">lučního medu Medokomerc
- 1 sáček vanilkového cukru
- 150g polohrubé mouky
- půl čajové lžičky sody bicarbonate
Postup:
-
Bílky se špetkou soli a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh.
-
Následně vyšleháme žloutky a postupně k nim přidáváme luční med.
-
K žloutkovému těstu přidáváme střídavě vyšlehaný sníh a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Celou směs zlehka promícháme.
-
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 25 minut při teplotě 180 stupňů.
-
Po upečení natřeme korpus oblíbeným džemem nebo vyšleháme mascarpone s pár lžícemi kondenzovaného mléka. Pomocí pečícího papíru natřený korpus srolujeme a necháme vychladnout.
-
Na závěr roládu posypeme práškovým cukrem.